Torsk på bund af æble og fennikel
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesSkal det være grønt og nemt – så er denne ret perfekt. Torsk bagt på en bund af æbler og fennikel, og toppet med dild og frisk citron er en perfekt smagskombination – som samtidig er både let og frisk.
Ingredienser
2 2 æbler
1 1 fennikel
600 g 600 torskefilet
1 spsk. 1 olie
1 tsk. 1 honning
1 bundt 1 frisk dild
50 g 50 ristede hasselnødder
Salt og peber
Brød / kartofler / korn til servering
Sådan gør du
- Vask fennikel og æbler
- Snit begge dele i fine skiver på et mandolinjern, og kom det op i et ovnfast fad
- Kom olie, honning, salt og peber ved og vend det rundt
- Placer fisken ovenpå den grønne bund og giv den et generøst strøg salt og lidt peber.
- Bag det hele i ovnen ved 180°C i ca. 15 min, indtil fisken er tilberedt
- Rist hasselnødder i ovnen samtidig indtil skindet sprækker, gnub skindet af i et viskestykke
- Hak den friske dild og de ristede hasselnødder og drys begge dele over fadet
- Pres til sidst frisk citronsaft over fadet inden servering
- Server med brød, kogte kartofler eller fx perlespelt
Video
Del opskrift på Facebook