Torsk på bund af æble og fennikel

3 from 10 votes
Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Skal det være grønt og nemt – så er denne ret perfekt. Torsk bagt på en bund af æbler og fennikel, og toppet med dild og frisk citron er en perfekt smagskombination – som samtidig er både let og frisk.

Ingredienser

  • 2 2 æbler

  • 1 1 fennikel

  • 600 g 600 torskefilet

  • 1 spsk. 1 olie

  • 1 tsk. 1 honning

  • 1 bundt 1 frisk dild

  • 50 g 50 ristede hasselnødder

  • Salt og peber

  • Brød / kartofler / korn til servering

Sådan gør du

  • Vask fennikel og æbler
  • Snit begge dele i fine skiver på et mandolinjern, og kom det op i et ovnfast fad
  • Kom olie, honning, salt og peber ved og vend det rundt
  • Placer fisken ovenpå den grønne bund og giv den et generøst strøg salt og lidt peber.
  • Bag det hele i ovnen ved 180°C i ca. 15 min, indtil fisken er tilberedt
  • Rist hasselnødder i ovnen samtidig indtil skindet sprækker, gnub skindet af i et viskestykke
  • Hak den friske dild og de ristede hasselnødder og drys begge dele over fadet
  • Pres til sidst frisk citronsaft over fadet inden servering
  • Server med brød, kogte kartofler eller fx perlespelt

Video

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram