Veganske fiskefileter

5 from 2 votes
Recipe by Emma Martiny Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Cooking time

30

minutes

Krigsfisk er en fantastisk vegansk opskrift til frokosten bordet. Retten minder utrolig meget om en klassisk fiskefilet både i smag og udseende. Men fileten laves i her af pastinak fremfor fisk og er altså helt plantebaseret.

Ingredienser

  • 500 g 500 pastinakker eller persillerod

  • 1 spsk. 1 olivenolie

  • Panering
  • 2 dl 2 kikærtemel

  • 2 dl 2 vand

  • 1/2 tsk. 1/2 gurkemeje

  • 1/4 tsk. 1/4 hvidløgspulver

  • 1/4 tsk. 1/4 røget paprika

  • 1 tsk. 1 flagesalt

  • 200 g 200 panko eller rasp

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  • Skrub eller skræl pastinakkerne.
  • Skær dem i skiver på cirka 0,5 cm, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl skiverne med olivenolie, og drys let med salt.
  • Bag pastinakskiverne i 10 minutter, til de bliver møre.
  • Imens pastinakskiverne er i ovnen, skal du lave din kikærtedej til paneringen.
  • Pisk kikærtemel og vand sammen i en skål.
  • Tilsæt gurkemeje, hvidløgspulver, røget paprika og flagesalt, og pisk, til du får en glat dej.
  • Lad den stå i 10 minutter, så den tykner let.
  • Kom panko eller rasp i en dyb tallerken.
  • Vend først de bagte pastinakskiver i kikærtedejen og dernæst i panko eller rasp på begge sider
  • Læg de panerede pastinakskiver på en bageplade med bagepapir, og bag dem i cirka 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  • Servér gerne dine krigsfisk med rugbrød og remoulade.

Del opskrift på Facebook