Veganske fiskefileter
Antal
4
personerCooking time
30
minutesKrigsfisk er en fantastisk vegansk opskrift til frokosten bordet. Retten minder utrolig meget om en klassisk fiskefilet både i smag og udseende. Men fileten laves i her af pastinak fremfor fisk og er altså helt plantebaseret.
Ingredienser
500 g 500 pastinakker eller persillerod
1 spsk. 1 olivenolie
- Panering
2 dl 2 kikærtemel
2 dl 2 vand
1/2 tsk. 1/2 gurkemeje
1/4 tsk. 1/4 hvidløgspulver
1/4 tsk. 1/4 røget paprika
1 tsk. 1 flagesalt
200 g 200 panko eller rasp
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200°C varmluft.
- Skrub eller skræl pastinakkerne.
- Skær dem i skiver på cirka 0,5 cm, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl skiverne med olivenolie, og drys let med salt.
- Bag pastinakskiverne i 10 minutter, til de bliver møre.
- Imens pastinakskiverne er i ovnen, skal du lave din kikærtedej til paneringen.
- Pisk kikærtemel og vand sammen i en skål.
- Tilsæt gurkemeje, hvidløgspulver, røget paprika og flagesalt, og pisk, til du får en glat dej.
- Lad den stå i 10 minutter, så den tykner let.
- Kom panko eller rasp i en dyb tallerken.
- Vend først de bagte pastinakskiver i kikærtedejen og dernæst i panko eller rasp på begge sider
- Læg de panerede pastinakskiver på en bageplade med bagepapir, og bag dem i cirka 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Servér gerne dine krigsfisk med rugbrød og remoulade.
Del opskrift på Facebook