Vintersalat med grønkål, knoldselleri & sprøde andelår
Course: Kødretter
Antal
4
personerTilberedningstid
1
hourVidunderlig vinterret – prøv den både til Mortens aften eller på julebordet
Ingredienser
4 andelår
1/2 knoldselleri
2 æbler
400 g hele grønkålsblade
1 spsk. honning
2 gule løg
2 spsk. andefedt
1 dl valnødder, groft hakket
Salt og peber
Sådan gør du
- Gnid andelårene med salt.
- Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 200°C varmluft. Steg dem ca. 1 time til de er møre og skindet sprødt.
- Skyl æblerne, skræl knoldsellerien og pil løget.
- Skær æblerne og knoldsellerien i mundrette stykker.
- Skær løget i både, som yderligt halveres.
- Vend det hele i honning, andefedt, salt og peber steg det med i ovnen de resterende 30 min, tilbered indtil det er mørt med bid.
- Rens imens grønkålen omhyggeligt og hak den groft
- Blanchér kålen i 2-3 minutter i kogende og godt saltet vand. Dræn og afkøl.
- Vend nu de bagte grøntsager sammen med grønkål og hakkede valnødder.
- Server sammen med sprøde andelår og et godt stykke brød.
Video
Del opskrift på Facebook