Vintersalat med grønkål, knoldselleri & sprøde andelår

5 from 1 vote
Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

1

hour 

Vidunderlig vinterret – prøv den både til Mortens aften eller på julebordet

Ingredienser

  • 4 andelår

  • 1/2 knoldselleri

  • 2 æbler

  • 400 g hele grønkålsblade

  • 1 spsk. honning

  • 2 gule løg

  • 2 spsk. andefedt

  • 1 dl valnødder, groft hakket

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Gnid andelårene med salt.
  • Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i en kold ovn.
  • Tænd ovnen på 200°C varmluft. Steg dem ca. 1 time til de er møre og skindet sprødt.
  • Skyl æblerne, skræl knoldsellerien og pil løget.
  • Skær æblerne og knoldsellerien i mundrette stykker.
  • Skær løget i både, som yderligt halveres.
  • Vend det hele i honning, andefedt, salt og peber steg det med i ovnen de resterende 30 min, tilbered indtil det er mørt med bid.
  • Rens imens grønkålen omhyggeligt og hak den groft
  • Blanchér kålen i 2-3 minutter i kogende og godt saltet vand. Dræn og afkøl.
  • Vend nu de bagte grøntsager sammen med grønkål og hakkede valnødder.
  • Server sammen med sprøde andelår og et godt stykke brød.

Video

Del opskrift på Facebook