Waldorfsalat med grønkål

0 from 0 votes
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal

4

pers
Tilberedningstid

15

minutes

Waldorfsalat med grønkål – en virkelig skøn klassisk salat der har fået et twist af fintsnittet grønkål. Det giver både en fin farve og ekstra fylde til salaten, der passer perfekt til julebordet eller Mortens Aften anden.

Ingredienser

  • 2 store æbler (3 hvis de er små)

  • 400 g 400 vindruer

  • 6 stilke bladselleri

  • 200 g 200 snittet grønkål

  • 1 spsk citronsaft

  • 100 g 100 pekannødder

  • Dressing
  • 250 g 250 creme fraiche 38%

  • 150 g 150 creme fraiche 18%

  • 1,5-2 spsk akaciehonning eller sukker

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær æblerne i mundrette tern og halver vindruerne. Snit bladselleri i tynde skiver og snit evt grønkål i tynde strimler, hvis du ikke har købt en færdigsnittet udgave. Vend grøntsagerne med citronsaft. Tag lidt af ingredienserne fra til topping på salaten.
  • Rist pekannødderne ved 200 grader traditionel ovn i ca 5 min, for at fremhæve smagen.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen – smag til med honning, salt og peber.
  • Rør salaten godt sammen med dressingen, og lad gerne salaten trække minimum 30 minutter på køl inden servering.
  • Top med de ekstra grøntsager og grofthakkede pekannødder.

Video

Tip

  • Du kan lave dressingen lettere ved kun at bruge creme fraiche 18 %, men vær opmærksom på at dressingen så vil blive tyndere.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram