Porrer

Porrer hører til løgslægten og stammer oprindeligt fra Middelhavslandene, hvor porrer er blevet dyrket i mere end 4.000 år.

I dag er porren dog også udbredt på vores breddegrader og dyrkes i stort omfang i Danmark, hvor netop porren trives rigtig godt i vores klima i forskellige typer af jord. Den danske sæson for porrer starter typisk i juli, og de sidste porrer høstes omkring starten af maj.

Efter høst bliver porrerne fragtet til vask, sortering og pakning. Derefter bundtes de, typisk i tre til fem styk og sælges i supermarkedet.

Smag og inspiration

Smagen af porre er først sød, senere frisk med en lidt skarp løgsmag. Den hvide del er den mildeste i smagen, men til gengæld er den grønne rigest på vitaminer og mineraler. Porrer er velegnede i både kolde og varme retter. Fx i bagværk, til farsering, i wokretter eller som fyld i en salat.

Opbevaring

Porrer opbevares bedst på køl.

Læs mere om producenten

Hvorfor porrer?

Porrer har flere sundhedsfremmende egenskaber. Fx har porrer et højt indhold af fibre, som bidrager til en sund fordøjelse. Porrer har også et højt indhold af B-vitamin og C-vitamin, som er godt for dannelsen af kollagen og immunsystemets normale funktion.