Salater

I Danmark dyrkes der en lang række forskellige salater.

Det kan være salathoveder som fx hjertesalat og iceberg – eller de små og meget sprøde babyleaves, som høstes, når planten stadig er ung. Salaten kan udgøre et helt måltid, når den tilsættes andre grøntsager, kød eller fisk – eller den kan være det friske, grønne tilbehør. Der findes et hav af opskrifter og masser af inspiration til, hvordan du serverer de lækreste salater – både i kogebøger og på nettet. Kun fantasien sætter grænser, når det gælder om at udnytte salatens mange muligheder.

Smag og inspiration

Smagsbarometeret for salat strækker sig fra de milde sorter som fx feldsalat og babyspinat til de mere aromatiske og bitre sorter som fx rød mizuna og rucola. Salater fås både i den oprindelige form og som snittede, nemme løsninger.

Opbevaring

Salat opbevares bedst på køl i den oprindelige indpakning.

Læs mere om producenten

Hvorfor salat?

Salat gør ethvert måltid lidt grønnere og meget friskere. Derudover har salaten en række gode egenskaber. Salaten er bl.a. rig på B9-vitamin/folat, som bidrager til immunsystemets normale funktion og på vitamin C, som bidrager til nervesystemets normale funktion og til normal dannelse af kollagen, der har betydning for blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder.