Specialbær (brombær, stikkelsbær, solbær og ribs)

Sommer er bærtid, og mange af os forbinder solrige dage med søde bær.

Marker og haver er fyldt af tunge buske, og hvis vi ikke kan plukke dem i egen have, er vi så heldige, at supermarkederne har rigeligt med bær på hylderne. Brombær, stikkelsbær, solbær og ribs har det til fælles, at de alle gør sig godt både rå, syltede og i bagværk. Pluk rigeligt i sæson og fyld dem i fryseren, så du har til desserter, smoothies og marmelade hele vinteren.

Smag og inspiration

Brombærrene er en flerfoldsfrugt med mange små, blåsorte stenfrugter, der er saftige og meget aromatiske, perfekte både rå og i marmelade og desserter. Stikkelsbær har en let sød-syrlig smag, og bærrene kan bruges i marmelade, kompot og i desserter – eller de kan spises rå. Ribs er syrlige og en anelse bitre. Bærrene har et højt indhold af pektin, hvilket gør dem velegnede til syltning og gele.

Opbevaring

På køl. Brombær: 2-3 dage. Stikkelsbær: 3-4 dage. Solbær: 2-4 dage. Ribs: 1-2 dage.

Læs mere om producenten

Hvorfor specialbær?

Brombær: er rige på E-vitamin, C-vitamin, K-vitamin og et højt indhold af kostfibre.

Stikkelsbær: er rige på antioxidanter og indeholder også C-vitamin og kalium.

Solbær: har et højt indhold af Cvitaminer og andre antioxidanter, der styrker dit immunforsvar og bekæmper infektioner.

Ribs: er blandt andet rige på A- og C-vitaminer. De indeholder også mineralerne kalcium, kalium, magnesium og fosfor.