Thorsbjerggaard ligger få kilometer fra smukke Skælskør, også kaldet solskinsbyen. Navnet har byen fået, da klimaet her er mildt og meget velegnet til dyrkning af grøntsager.
Her har man arbejdet med specialprodukter i mere end 30 år, fx de søde og sprøde gourmetmajs, som Thorsbjerggaard var med til at introducere på det danske marked. Derudover har gården specialiseret sig i en række nichekulturer – fx pynte- og spisegræskar, flower sprout, spuash og vandmelon. Der tages altid et stort hensyn til miljøet, og Thorsbjerggaard er derfor certificeret for sin gode praksis inden for miljøvenligt landbrug. Fx producerer gårdens tre vindmøller ca. 4.000.000 kWh årligt.
”Jeg synes græskar er en utrolig spændende råvare, som kommer i alverdens former og farver. Mange kender hokkaido, men vi har også mange andre spændende varianter, som smager skønt – fx crown prince og spaghetti græskar. Og så er græskar tilmed en kaloriefattig råvare, som bidrager med mange gode næringsstoffer."
— Christian Duus Olesen, ejer af Thorsbjerggaard
Grønt på menuen
Friske danske råvarer
Vi producerer bæredygtige råvarer, så jorden forbliver frugtbar år efter år. Gå efter dansk frugt, grønt og bær og nyd smagen af de danske sæsoners skønne råvarer.