På det smukke Sydsjælland, midt mellem Næstved, Vordingborg og Præstø, finder du Danmarks førende svampeproducent, Tvedemose.
Her har Jens Christian Hansens familie i tre generationer dyrket champignon og specialsvampe – bl.a. hvide og brune champignon, portobello, mini portobello, kejserhatte, enoki og shii-take. Hele sortimentet dyrkes økologisk, og Tvedemose har modtaget flere priser for at drive fødevarevirksomhed med tanke på miljø, bæredygtighed og innovation. Alt fra svampeproduktionen udnyttes for at undgå madspild. Fx kasseres svampe med kosmetiske fejl aldrig – i stedet snittes de til convenience produkter.
”Vi giver vores svampe god tid til at gro, fordi det giver faste svampe med mere smag og længere holdbarhed. I vores produktion har vi stor fokus på optimal udnyttelse af alle ressourcer. Efter høst sender vi vores svampemuld videre til økologiske landbrug, som bruger det til gødning til agurker og tomater.”
— Jens Christian Hansen, ejer af Tvedemose
Grønt på menuen
Friske danske råvarer
Vi producerer bæredygtige råvarer, så jorden forbliver frugtbar år efter år. Gå efter dansk frugt, grønt og bær og nyd smagen af de danske sæsoners skønne råvarer.