Logo for Tvedemose med teksten Bæredygtighed siden 1963

På det smukke Sydsjælland, midt mellem Næstved, Vordingborg og Præstø, finder du Danmarks førende svampeproducent, Tvedemose.

Ikon med cirkulære pile omkring et blad i midten.
Ikon af en hånd der holder et blad med teksten 'ingen pesticidrester'.
Et ikon med en hånd og et blad med teksten Stop Madspild.

Her har Jens Christian Hansens familie i tre generationer dyrket champignon og specialsvampe – bl.a. hvide og brune champignon, portobello, mini portobello, kejserhatte, enoki og shii-take. Hele sortimentet dyrkes økologisk, og Tvedemose har modtaget flere priser for at drive fødevarevirksomhed med tanke på miljø, bæredygtighed og innovation. Alt fra svampeproduktionen udnyttes for at undgå madspild. Fx kasseres svampe med kosmetiske fejl aldrig – i stedet snittes de til convenience produkter.

En hånd med jord under neglene holder forskellige svampe.
Nærbillede af mange champignoner dyrket i et indendørs anlæg.

”Vi giver vores svampe god tid til at gro, fordi det giver faste svampe med mere smag og længere holdbarhed. I vores produktion har vi stor fokus på optimal udnyttelse af alle ressourcer. Efter høst sender vi vores svampemuld videre til økologiske landbrug, som bruger det til gødning til agurker og tomater.”

— Jens Christian Hansen, ejer af Tvedemose

Tre kvinder med kurve fyldt med svampe i en skov

Mere om Tvedemose

Grønt på menuen

Friske danske råvarer

Vi producerer bæredygtige råvarer, så jorden forbliver frugtbar år efter år. Gå efter dansk frugt, grønt og bær og nyd smagen af de danske sæsoners skønne råvarer.